Filmová studia Hollywood 6. den – pátek 4. srpna

Po náročném dni, kdy jsme se dostali do Ždánic, jsme se tam i ubytovali v místní škole. Naše děti se probudily do krásného dne, jako stvořeného pro cestu do tábora. Po rozhodnutí táborového velení jsme se rozdělili na dvě skupiny, z nichž jedna se vracela do tábora část cesty autobusem.

Oddíl nejmladších táborníků se vydal autobusem přes Ždánice a Bukovany do Bohuslavic, kde se kvůli nepříznivému počasí místo koupání v místním bazénu zúčastnil prohlídky a přednášky v místním ART mlýně, o kterém jsme se dozvěděli mnoho informací, záhad a mýtů. Bylo tu muzeum, zajímavá zahrada se sochami se slámy a výtvarné dílny. Po velmi zajímavé prohlídce jsme se vydali přímou cestou do tábora, kde děti hrály hry Kubb a ringo a savovaly si trička. Společně s Bárou a Tomem secvičili country tanec, kterým později přivítali starší kamarády a táborníky.

Velcí táborníci: Na rozdíl od špuntů a zraněných jsme vyrazili po svých do Bohuslavic. Šlo se velmi dobře. Cestou bylo zataženo, ale jakmile jsme překročili práh koupaliště, ukázalo se sluníčko. Děti se osvěžily, občerstvily a pokračovali jsme v naší pouti do tábora. Na cestě do tábora už sluníčko pěkně pálilo, ale zvládli jsme ji s bravurou.

K večeři byla polévečka, karbanátky s bramborem a zeleninovým salátem. Po večeři se byla hra Duely, inspirovaná Divokým západem. Dvojice táborníků se postavila proti sobě a snažila se co nejrychleji zneškodnit toho druhého zásahem pucky. Pak následoval klasický večerní nástup, na kterém děti dostaly další extra Zpěvníček – Hymny všech našich dvaceti táborů. Společně jsme si je zazpívali a zavzpomínali.

Táborová fotogalerie
Příspěvek byl publikován v rubrice Hollywood 2017. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.