Zpravodajství z císařského dvora – 2. den

Dopoledne začala výuka alchymistických cechů. Písaři se naučili správně seříznout brk a vytvořit pečeť. Šperkařská dílna vyráběla nádherné amulety štěstí. Pekaři upekli dnes rohlíčky obzvláště vypečené. Alchymisté vyráběli prskavky, dábělský oheň. Apatykáři měli voňavé bylinky a připravili z nich lektvary.

Před obědem proběhla v lese klasická hra „lišák“ na téma Rudolf II a jeho doba. Za prokázané znalosti získaly děti pozvánku na Císařský ples.

Po obědě se vypravili do Staré čtvrti mezi alchymisty, aby našli informace o šému, pomocí kterého lze oživit Golema. Nasbírali vzácné alchymistické přísady, ale museli dávat pozor na bandity.  Těm se nakonec vyhnuli. Pak potkali starého židovského mudrce, který jim výměnou za vzácné přísady dal indicie k nalezení šému. Šém byl uložen půdě Staronové židovské synagogy.

Večer za příjemného chládku se konal velkolepý Císařský ples s bohatou hostinou, kde každý cech předvedl svůj tanec a alchymisté své pokusy.

Císař pak dostal šém a byl nadšen. Ale šém nejde otevřít, je chráněn číselným kódem. A ten budeme muset odhalit zítra.

Ples končil za svitu hvězd.

Táborová fotogalerie.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sdružení Archa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.