Zpravodajství z císařského dvora – 4. den

Ráno vyhlásil R2 svůj první úkol pro tovaryše alchymistických nauk. Mají namíchat směs, kterou by se daly vytvořit velké bubliny. Děti se vydaly do města mezi řemeslníky a nakupovaly, co bylo třeba. Ceny byly vysoké, musely si najít práci a získat další tolary. Dnešní směnný kurz byl 1 zlaťák za 10 stříbrňáků. Čile se obchodovalo a smlouvalo s bednářem, pekařkou či lazebníkem. Tvrdé vyjednávání bylo u apatykáře, který požadoval hodně zlaťáků na recept na bubliny. Pracovalo se u kováře s podkovami, zatloukali se hřebíky u tesaře, kameníci stavěli hrady, chytaly se ryby pro starou rybářku. Soukeník platil za pomoc při hašení svého domu. To vše přineslo výsledek – máme vše potřebné a směs je hotová.

Odpoledne jsme nádherné bubliny předvedli císaři, ten byl nadšen a nevadil ani krátký deštík v průběhu bublinkových šou.

Do večeře jsme ještě stihli zachránit mistra Johna Dee ze spárů loupežníků, dobýt pět hradů a získat v nich ukryté listiny. Tyto listiny byly psány šifrou, kterou jsme vyluštili. A také jsou označeny symbolem Slunce.  Byl to hledaný návod na zdroj magické energie. Zítra musíme získat vše potřebné pro sestavení zdroje.

Táborová fotogalerie.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sdružení Archa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.