Zpravodajství z císařského dvora – 10. den

Poslední programový den… Postrach vedoucích… Den, kdy se celoroční práce může obrátit vniveč…

Tak to se nestalo! J Byl to den nabitý očekáváním už od rána, kdy si každý cech vytvořil svého minigolema a následně se statečně bránil útokům Rudolfova zákeřného bratra Matyáše, který i přes urputnou obranu císařských mušketýrů uštědřil Rudolfovi porážku a zničil všechny pečlivě opečovávané byliny pro elixír mládí… Rudolf nám tedy neomládnul. Bohužel. 😉

Nicméně pomsta chutná nejlépe za studena a tak jsme nabrali síly a poté vtrhnuli do Uher, kde jsme v lítém boji dobili Matyášův hrad, kde jsme získali poslední informaci k tomu, jak oživit Golema. No a poté, co jsme smyli krev a prach z bojiště, tak pro nás Rudolfovi nejlepší mágové a alchymisté připravili velkolepé představení plné pokusů a završené oživením Golema, který promluvil k dětem. To vše bylo několikrát přerušeno potleskem přihlížejících dětí, což bylo nejcennějším ohodnocením úsilí všech vedoucích. Letos byly děti skvělé a Rudolf II. se s nimi při závěrečném projevu jen velmi nerad loučil, když je propouštěl ze svých služeb.

A následně už propukla uvolněná zábava, kdy se nejprve promítaly ty nejlepší filmové díla z loňského tábora s tématikou „Hollywood“ a následně se u ohně přezpíval téměř celý zpěvníček s několika hymnami z uplynulých let.

Rudolf II. se loučí, ale je mu líto, že i tento tábor má svůj nevyhnutelný konec…

Táborová fotogalerie

Příspěvek byl publikován v rubrice Sdružení Archa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.